Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolka i rukolą
Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końce i wrzucamy na osolony wrzątek. gotujemy aż zmięknie ale nie będzie się rozpadać. Przelewamy przez cedzak i czekamy aż przestygnie a następnie osuszamy (można na ściereczce). Fasolkę kroimy na połowy(chyba że jest bardzo długa to kroimy na 3 części). Z rukoli obrywamy listki i kładziemy na dwa półmiski. Ogórki kroimy dowolnie. Jajka kroimy w dużą kostkę i oprószmy solą i pieprzem. Wszystko wykładamy na półmiski.
Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy roztarty ze solą albo przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Polewamy sosem przygotowaną sałatkę.
Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy roztarty ze solą albo przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Polewamy sosem przygotowaną sałatkę.