Sposób przygotowania:
SAŁATKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
Ugotuj jaja na twardo oraz fasolkę szparagową w osolonej wodzie. Fasolka powinna być Al-dente. Pestki słonecznika upraż na patelni. Na patelni rozpuść masło, dodaj bułkę tartą. Smaż na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru. Pomidory, jaja pokrój w ósemki. Przygotuj sos: majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj posiekany drobno czosnek, przypraw do smaku solą i pieprzem. Na dno naczynia ułóż ugotowaną fasolkę szparagową, polej odrobiną sosu i posyp częścią pestek słonecznika. Wsyp usmażoną bułkę tartą. Następnie ułóż na zmianę cząstki pomidora i jajka. Polej resztą sosu i całość posyp pestkami słonecznika. Odstaw do lodówki na ok.2 godziny, aby składniki „przegryzły się”. Smacznego :)