Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Sałatka z fasolki po dyrektorsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Seler wyszorować szczotką pod biezącą wodą, obrać, opłukać, zalać wrzącą

Sałatka z fasolki po dyrektorsku

Składniki:

Sałatka z fasolki po dyrektorsku

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolki po dyrektorsku
Seler wyszorować szczotką pod bierzącą wodą, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem mleka, ugotować, odcedzić. Fasolkę pokrajać na kawałki o długości ok 2-3 cm. Jabłka umyć, obrać, opłukać, przekrajać na pół, usunąć gniazda nasienne, pokrajać w kostkę razem z selerem, wymieszać z fasolką, majonezem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku.