Sposób przygotowania:
sałatka z gotowaną rybą i warzywami II
Rybę ugotować w osolonej wodzie, pokroić. Ziemniaki ugotować, obrać, pokroić w
kostkę. Jajko ugotować na twardo, pokroić w duża kostkę. Jabłko obrać, pokroić
w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Sałatę umyć, porwać na małe kawałki.
Ogórek i pomidor drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać. Sałatkę polać
majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
kostkę. Jajko ugotować na twardo, pokroić w duża kostkę. Jabłko obrać, pokroić
w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Sałatę umyć, porwać na małe kawałki.
Ogórek i pomidor drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać. Sałatkę polać
majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.