Sposób przygotowania:
Sałatka z gyrosem
Z kapusty pekińskiej ściągamy wierzchnie liście.Kroimy ją w paski.Paprykę kroimy na pół i oczyszczamy z gniazd nasiennych i też kroimy w paski.Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę.
Kapustę układamy na talerzach,następnie układamy paprykę,a potem ogórka.
Do pierwszej salaterki dajemy 3-4 łyżki majonezu oraz przyprawy i 2-3 łyżki keczupu,mieszamy i polewamy pierwszy talerz z sałatką.
Do drugiej salaterki dajemy też 3-4 łyżek majonezu oraz 2-3 łyżki śmietany,przyprawy i przeciśnięte przez praskę 5-6 większych ząbków czosnku i potem mieszamy,a następnie polewamy drugi talerz z sałatką.
Kapustę układamy na talerzach,następnie układamy paprykę,a potem ogórka.
Do pierwszej salaterki dajemy 3-4 łyżki majonezu oraz przyprawy i 2-3 łyżki keczupu,mieszamy i polewamy pierwszy talerz z sałatką.
Do drugiej salaterki dajemy też 3-4 łyżek majonezu oraz 2-3 łyżki śmietany,przyprawy i przeciśnięte przez praskę 5-6 większych ząbków czosnku i potem mieszamy,a następnie polewamy drugi talerz z sałatką.