Sposób przygotowania:
Sałatka z kapustą pekińską 3
Jajka umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać szczyptę soli i ugotować na twardo od rozpoczęcia wrzenia wody 8- 10 minut. Z ugotowanych jaj wylać gorącą wodę, po czym zalać zimną wodą. Makaron z zupek zalać wrzątkiem nie przekraczającym ilość makaronu, przykryć i odstawić. Kapustę poszatkować, dodać przyprawy znajdujące się w zupkach, wymieszać, odstawić. Paprykę pokroić w kostkę, posolić aby zmiękła. Jajka obrać, pokroić w kostkę. Puszkę kukurydzy otworzyć, odcedzić z zalewy. Wymieszać wszystkie składniki razem: kapustę, makaron, jaja, paprykę, kukurydzę. Dodać majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.