Sposób przygotowania:
Sałatka z kapustą pekińską i tuńczykiem
Kapustę pekińską bardzo drobno kroimy i przerzucamy do miski. Paprykę myjemy, osuszamy i pozbywamy się nasionek. Resztę papryki kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do kapusty. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dorzucamy do miski. Pomidora myjemy i osuszamy. Obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Dorzucamy do pozostałych składników sałatki. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy . Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozrywamy na mniejsze kawałki, dodajemy go do sałatki. Całość delikatnie mieszamy, żeby tuńczyk nie rozpadł się za bardzo. Sałatkę odstawiamy na 30 minut, aby składniki przegryzły się, po tym czasie możemy delektować podniebienie jej smakiem.