iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka z kapusty czerwonej i białej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka w słoikach z kapusty czerwonej i białej

Sałatka  z kapusty czerwonej i białej

Składniki:

Sałatka z kapusty czerwonej i białej

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty czerwonej i białej
Wybieramy dwie małe kapusty tak aby było jej ok 2-3 kg razemKapustę , białą i czerwona kroimy w paseczki. Do dużego garnka wlewamy 1,5 szklanki wody dolewamy pół szklanki octu , dodajemy sól i cukier. Zagotowujemy z przyprawami. Dodajemy pokrojoną kapustę mieszamy z zalewą i gotujemy ok 15 min. Gorąca kapustę nakładamy do słoików. Dodajemy łyżkę oliwy i zakręcamy. Pasteryzujemy ok 15 min.

Tagi:

kapusta