tokijka

tokijka

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Sałatka z kapusty pekińskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis bardzo prosty do zrobienia

Sałatka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej

 

  • 500 gr kapusty pekińskiej lub sałaty
  • 1 cm śweżego startego imbiru
  • 3 łyżki oleju
  • 1łyżeczka soli
  • 1łyżeczka cukru
  • 120 ml. podstawowego bulionu lub wody
  • 1łyżeczka startej skórki y cytryny
  • 1łyżka soku z cytryny
  • 1łyżka mąki yiemniaczanej

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej
Umyte liście pokroić w kawałki o szerokości 5 cm
Na patelnię dodać olej,imbir i kapustę,smażyć 2-3 min do zeszklenia.Na koniec wsypać cukier wymieszać , wyjąć .
Na patelnię wlać bulion,wsypać skórkę doprowadzić do wrzenia.Dodać sok wymieszany z mąką ziemniaczaną,mieszać jeszcze przez minutę.Zjąć z gazu dodać kapustę,zamieszać .Podawać!