Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty pekińskiej smakosza
Przygotowanie;
Z kapusty pekińskiej zdjąć i odrzucić zewnętrzne liście. Pozostałe liście oderwać, dokładnie opłukać i osuszyć, a następnie pokroić w paseczki. Mandarynki osączyć, sok złapać do podstawionej miseczki. Przygotować dresing: wymieszać jogurt z 2 łyżkami soku mandarynkowego, przyprawić do smaku curry, solą, pieprzem i cukrem. Kapustę polać dresingiem i wymieszać z mandarynkami. Odstawić na 15 minut.
Z kapusty pekińskiej zdjąć i odrzucić zewnętrzne liście. Pozostałe liście oderwać, dokładnie opłukać i osuszyć, a następnie pokroić w paseczki. Mandarynki osączyć, sok złapać do podstawionej miseczki. Przygotować dresing: wymieszać jogurt z 2 łyżkami soku mandarynkowego, przyprawić do smaku curry, solą, pieprzem i cukrem. Kapustę polać dresingiem i wymieszać z mandarynkami. Odstawić na 15 minut.