Sposób przygotowania:
Sałatka z pomidorem, sałatą i ananasem
Sałatę zieloną strzępiastą i bordową opłukać i osuszyć. Następnie pokroić drobno lub porwać rękoma.
Ułożyć na talerzu i dodać pokrojoną w kostkę paprykę wcześniej umytą i pozbawioną nasion.
Następnie pomidory sparzyć wrzątkiem około 1 minuty i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Ananasy osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Ząbek czosnku obrać i przepuścić przez praskę.
Całość polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym, skropić sokiem z cytryny, przyprawić ziołami ulubionymi i pieprzem kolorowym. Udekorować listkami nasturcji.
Podawać do drugiego dania, ja podałam z ziemniakami i łososiem na parze.
Ułożyć na talerzu i dodać pokrojoną w kostkę paprykę wcześniej umytą i pozbawioną nasion.
Następnie pomidory sparzyć wrzątkiem około 1 minuty i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Ananasy osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Ząbek czosnku obrać i przepuścić przez praskę.
Całość polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym, skropić sokiem z cytryny, przyprawić ziołami ulubionymi i pieprzem kolorowym. Udekorować listkami nasturcji.
Podawać do drugiego dania, ja podałam z ziemniakami i łososiem na parze.