Sposób przygotowania:
Sałatka z kasza orkiszową
Kaszę wsypać do miseczki, zalać gotującą się wodą około 1,5 cm ponad kaszę, dodać 1/4 łyżeczki soli, przykryć i odstawić na kilka minut, aby kasza zmiękła i wchłonęła płyn. Ogórka i paprykę pokroić w większą kostkę, cebulę drobno posiekać, dodać do przestudzonej kaszy i wymieszać, następnie dodać oliwę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Mięso osuszyć natrzeć przyprawą do drobiu i usmażyć po kilka minut z każdej ze stron na patelni z grubym dnem bez użycia tłuszczu, obsmażone mięso odstawić na chwilkę na bok, aby odpoczęło i doszło w środku, następnie jeszcze ciepłe mięso pokroić w plastry i ułożyć na kaszy, podawać jako danie obiadowe.
Mięso osuszyć natrzeć przyprawą do drobiu i usmażyć po kilka minut z każdej ze stron na patelni z grubym dnem bez użycia tłuszczu, obsmażone mięso odstawić na chwilkę na bok, aby odpoczęło i doszło w środku, następnie jeszcze ciepłe mięso pokroić w plastry i ułożyć na kaszy, podawać jako danie obiadowe.
SylaUla