Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą orkiszową i awokado
Kaszę orkiszową wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 15 minut, a następnie odcedzamy i wrzucamy do miski.
Awokado obieramy i kroimy w dość sporą kostkę. Dodajemy do kaszy.
Dodajemy również ser mozarella pokrojony w kostkę.
Suszone pomidory kroimy w paseczki i dodajemy do reszty składników razem z kukurydzą odsączoną z zalewy.
Mieszamy oliwę z sosem paprykowo-ziołowym i polewamy sałatkę. Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.
Awokado obieramy i kroimy w dość sporą kostkę. Dodajemy do kaszy.
Dodajemy również ser mozarella pokrojony w kostkę.
Suszone pomidory kroimy w paseczki i dodajemy do reszty składników razem z kukurydzą odsączoną z zalewy.
Mieszamy oliwę z sosem paprykowo-ziołowym i polewamy sałatkę. Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem.