Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszy gryczanej podana z sosem
Kaszę gotujemy na sypko do miękkości w osolonej wodzie, anastępnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą - przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidora, posiekany szczypiorek, pokrojoną w talarki rzodkiewkę oraz obranego i pokrojonego w kostkę ogórka. dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i całość dokładnie mieszamy. Sałatkę przekladamy do półmiska, układamy ćwiartki jajek, na środku robimy dekorację ze świeżej sałaty a pomiedzy jajkami układamy gałązki koperku.
Sałatkę bezpośrednio po nalożeniu na własny talerzyk polewamy sosem. Do miski przekładamy 6-7 pełnych łyżek naturalnego jogurtu, dodajemy przyprawę Tzatzyki oraz pieprz i sól do smaku – mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzony sos podajemy razem z salatką
Sałatkę bezpośrednio po nalożeniu na własny talerzyk polewamy sosem. Do miski przekładamy 6-7 pełnych łyżek naturalnego jogurtu, dodajemy przyprawę Tzatzyki oraz pieprz i sól do smaku – mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzony sos podajemy razem z salatką