Sposób przygotowania:
Sałatka z koprem włoskim
Przygotować sos: cebulę obrać i drobniutko posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. cebulę z czosnkiem przełożyć do szklanki, dodać sos sojowy, ocet i mieszając dolewać powoli oliwę. Na końcu dodać sól i pieprz do smaku. Odstawić. W garnku zagotować wodę, zestawić z ognia. Włożyć do niej makaron, przykryć i odczekać 3 minuty. Po tym czasie wyjąć makaron, odczekać aż ostygnie i porozrywać lub pociąć go nożem na krótsze nitki. Pieczarki, seler i koper włoski obrać i oczyścić. Warzywa pokroić na plasterki a jajka na ósemki. Do dużej salaterki przełożyć seler, koper, pieczarki, makaron i jajka. Kilka liści mięty posiekać i dodać do sałatki, skropić sokiem i delikatnie przemieszać. Na końcu polać wcześniej przygotowanym sosem i jeszcze raz delikatnie przemieszać.