Sposób przygotowania:
Sałatka z koprem włoskim i sosem miodowy
Ogórek obrać, przekroić wzdłuż, usunąć pestki. Tak samo postępujemy z paprykami. Koper włoski oczyścić, opłukać i osuszyć. Wszystkie warzywa pokroić w niewielką kostkę tej samej wielkości i wymieszać razem. Przygotować sos: Oregano posiekać. Sok z limonki wymieszać ze szczypta soli, gdy się rozpuści, dodać miód oraz oregano. Doprawić mielonym imbirem, szczyptą cynamonu i mielonym zielonym pieprzem. Stopniowo wlewać oliwę i mieszać do momentu aż powstanie emulsja. Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać, wsypać do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.
Henia
http://www.fakt.pl/Salatka-z-koprem-i-sosem-miodowym-,artykuly,44921,1.html
Jojo
Henia
Może i dobra, szkoda, że plagiat!