Sposób przygotowania:
Sałatka z komosą ryżowąETAP 1:
Komosę ryżową przesypuję do suchego garnka i prażę na ogniu przez 2 minuty ciągle mieszając, następnie zalewam gorącą wodą (wody ma być dwa razy więcej niż kaszy) dodaję pół łyżeczki oleju kokosowego i gotuję aż komosa wchłonie cały płyn, (około 15 minut).
Zestawiam z ognia, do ostygnięcia.
ETAP 2:
Cukinię obieram ze skórki-możemy też tylko umyć i kroję w drobną kostkę,
podsmażam na patelni z połową łyżeczki oleju kokosowego tak, aby pozostała lekko twardawa, studzę , mieszam z zimną kosmosą.
ETAP 3:
Ogórka i pomidora kroję w kostkę, siekam szczypiorek oraz melisę, czosnek przeciskam przez praskę, wszystko mieszam arzem z kosmosą , doprawiamydo smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem, skrapiam olejem lnianym, mieszam .
Podaję lekko schłodzoną.
biedroneczki