Sposób przygotowania:
Sałatka z krewetkami duszonymi w winie
Sałatę myję osuszam i strzepię na talerzu. Krewetki odmrażam, marynuje w oleju, dodaje sól, pieprz, czosnek sprasowany,bazylię, oregano, odstawiam na 30 minut. Na patelni przesmażam krewetki kilka sekund i dodaję wino półwytrawne. Dusze około 5 minut aż wino się zredukuje. Krewetki układam na sałacie, dodaję maliny, pomidorki połówki, wykorzystałam pomidory gruszkowe z mojej hodowli, dodaje ser cząstki, oliwki czarne, kawałki papryczki chili, suszone pomidory. Z cebuli czerwonej robię kwiata, środek z pomidorka i maliny. Sos: do słoika wlewam oliwę z oliwek, dodaję wodę, sos francuski i wstrząsam energicznie zakręcony słoik kilka sekund. Sałatkę polewam sosem.
zufikowo
LegoJedi
alaaa