Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka z kurczaka po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sałatkę z kurczaka po meksykańsku podawać z pieczywem.

Sałatka z kurczaka po meksykańsku

Składniki:

Sałatka z kurczaka po meksykańsku

 

  • 25 dag ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 150 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 50 ml majonezu
  • 15 dag osączonej z zalewy kukurydzy konserwowanej
  • 15 dag ugotowanego na sypko białego ryżu
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego chili
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z kurczaka po meksykańsku
Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojone w kawałki mięso z kurczaka, kukurydzę, ryż, i sproszkowane chili. Polać śmietaną wymieszaną z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć w chłodne miejsce na 1/2 godz.