Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczaka podana w ananasie
Ananas przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ . Jabłko i paprykę myjemy , osuszamy i usuwamy pestki . Miąższ owoców i papryki kroimy w drobną kostkę . Pietruszkę myjemy i siekamy na drobno . Mięso myjemy i osuszamy usuwamy skórę oraz kości , kroimy w małe kawałki. Oprószamy solą i pierzem .Smażymy na rozgrzanym oleju . Gdy się zrumieni , dodajemy paprykę i wlewamy pół szklanki letniej wody . Dusimy aż papryka zmięknie około 15 minut . Następnie dokładamy owoce i dusimy kolejne 15 minut . Mieszamy . Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie , odcedzamy i przelewamy zimną wodą .Dodajemy do mięsa z owocami i lekko mieszamy . Gotowym farszem napełniamy połówki ananasa . Smacznego.