Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i wątróbką
Oczyszczone wątróbki z kurczaka obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Na rozgrzany tłuszcz kłaść wątróbki, oprószyć je solą i posypać przyprawą do kurczaka. Wątróbki usmażyć na rumiano z obu stron. Usmażone wątróbki zdjąć z patelni i ostudzić, a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Mięso z kurczaka (użyłam mięsa pozostałego po gotowaniu rosołu) porwać na mniejsze kawałki. Mięso i wątróbkę przełożyć do miski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Ogórki wyjąć z zalewyrównież pokroić w kostkę. Cebulę i ogórki dodać do mięsa. Dodać też do niego majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.