Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i winogronem
Filety z kurczaka obieramy z błon i tłustych elementów, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na jakieś 60 min. Wyjmujemy mięso z wody osuszamy papierowymi ręcznikami i kroimy w paseczki. Przekładamy do naczynia, posypujemy przyprawą i papryką, dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 60 min do lodówki, Szczypiorek płuczemy i kroimy. Umyty winogron przekrawamy na pół i usuwamy pestki Na patelni rozgrzewamy olej wykładamy mięso i osmażamy na rumiano. Gdy jest już ładne rumiane wykładamy na papierowe ręczniki i dokładnie osuszamy z tłuszczu. Zaczynamy montować sałatkę, dno miski wykładamy mięsem, smarujemy majonezem, posypujemy szczypiorkiem i układamy winogron. Tak warstwa po warstwie do wyczerpania składników, ostatnia warstwa należy do winogronu. Schładzamy około 2 godzin...smacznego.