Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
Boże Narodzenie to wyjątkowy czas.Jestem zdania,że ten czas należy spędzać wśród bliskich a nie wśród "garów".Proponuję prosty sposób na wykorzystanie resztek pieczeni z kurczaka bądź indyka.W święta przyjmujemy gości ale nie musi to oznaczać ze spędzimy w kuchni cały dzień gotując dla nich.Sałatkę przyrządzisz szybko i gwarantuję że zniknie ona jeszcze szybciej.Ugotuj w osolonym wrzątku ryż,odcedź go i odstaw aby przestygł.Przygotuj dressing.Wszystkie składniki wymieszaj trzepaczką na jednolitą masę.Na płaskim półmisku bądź dużym talerzu rozłóż zimny ryż,posyp go posiekaną natką pietruszki.Mięso z kurczaka porwij na niewielkie kawałki,wyłóż na ryż a następnie całość posyp suszoną żurawiną.Gotową sałatę polej dressingiem i od razu podawaj.
siergiejjp
Barbara Malafouris
Sandra S