Sposób przygotowania:
Sałatka z kuskusem szynką i kolorową kapustą
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na 3-4 kawałki aby szybciej się ugotowało. W rondelku zagotować wodę z kostką rosołową. Dodać mięso i ugotować do miękkości. Wyjąć i zupełnie ostudzić. Do miseczki wsypać kaszę kuskus. Do wrzątku dodać sos sojowy i zmielone płatki chili, wymieszać. Zalać kaszę, przykryć i zostawić na 8-10 minut. Po tym czasie odkryć, rozwarstwić widelcem i zostawić aby ostygło. Do miski na tarce o podłużnych otworach zetrzeć czerwoną kapustę ( lub drobniutko ją posiekać). Pekinkę pokroić w cienkie piórka i dodać do miski z czerwoną kapustą. Dodać kaszę. Mięso pokroić w małą kostkę i dodać do miski. Umyte i osuszone pomidorki pokroić na ósemki. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Do miseczki przełożyć majonez, dodać ocet i śmietanę i wymieszać. Przelać do miski z sałatką i wymieszać. Odłożyć na 1 godzinę do lodówki, smacznego!