KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sałatka z marynowanego łososia z czarnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Poczujmy śródziemnomorski klimat na ciemne jesienne wieczory.

Sałatka z marynowanego łososia z czarnym

Składniki:

Sałatka z marynowanego łososia z czarnym

 

  • Składniki:
  • 200 gramów łososia
  • pęczek koperku,
  • połowa cytryny,
  • 50 mililitrów żubrówki,
  • pieprz do smaku,
  • sos sojowy,
  • oliwki czarne,
  • sos sojowy,
  • 1 cebula szalotka,
  • garść rukoli,
  • 2 małe marynowane papryczki bez skórki,
  • pestki granatu do dekoracji,
  • dobra oliwa,

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z marynowanego łososia z czarnym
Wybieramy ładny kawałek fileta z łososia, oddzielamy od skóry i kroimy cienkie duże plastry. Wszystko układamy na talerz pieprzymy, kropimy cytryną, posypujemy koperkiem a następnie polewamy żubrówką. Wszystko przykrywamy szczelnie folią i na górę dociążamy drugim talerzem, wkładamy do lodówki na 12 godzin. Na talerz kolejno układamy rukole, plastry marynowanego łososia,, oliwki, posypujemy pokrojoną cebulą i dla dekoracji pestkami granatu, obok umieszczamy papryczki, wszystko skrapiamy sosem sojowym, oliwą i SMACZNEGO.

Tagi:

sosy beza bezy