Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka z młodej kapusty po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Podawać z białym pieczywem.

Sałatka z młodej kapusty po grecku

Składniki:

Sałatka z młodej kapusty po grecku

 

  • 1 główka młodej kapusty
  • 5 dag ugotowanej białej fasoli
  • 1 łyżka kaparów
  • 8 czarnych oliwek bez pestek
  • 4 łyżki octu z białego wina
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z młodej kapusty po grecku
Kapustę umyć i drobno poszatkować. Musztardę utrzeć z octem. Ciągle mieszając dodawać stopniowo oliwę. Tak przygotowanym sosem polać kapustę. Dodać posiekane kapary i pokrojone w plasterki oliwki. Wszystkie składniki wymieszać. Posolić i popieprzyć do smaku.