Sposób przygotowania:
Sałatka z młodych ziemniaków, łososia i szpinaku
Młode ziemniaku dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Zostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy w sporą kostkę.
Do ziemniaków dodajemy ogórki pokrojone w kostkę oraz łososia podzielonego na kawałki.
Dodajemy również oczyszczony i pokrojony w paski szpinak. Mieszamy.
Robimy sos: mieszamy jogurt z oliwą i majonezem. Łączymy sałatkę z sosem i doprawiamy ją pieprzem i solą.
Do ziemniaków dodajemy ogórki pokrojone w kostkę oraz łososia podzielonego na kawałki.
Dodajemy również oczyszczony i pokrojony w paski szpinak. Mieszamy.
Robimy sos: mieszamy jogurt z oliwą i majonezem. Łączymy sałatkę z sosem i doprawiamy ją pieprzem i solą.