Sposób przygotowania:
Przystawka ze śledzia i młodych ziemniaków
Zaczynamy od zrobienia pesto. Miksujemy liście czosnku niedźwiedziego z słonecznikiem i olejem. Doprawiamy sola do smaku.
Młode ziemniaki myjemy dobrze i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane zimne ziemniaki kroimy w kostkę - dość dużą.
Śledzie kroimy w paseczki. Jajka gotujemy na twardo. Zimne kroimy w kostkę.
Cebule kroimy w piórka. Składniki łączymy z sobą. Dodajemy zimne pesto i lekko mieszamy doprawiając pieprzem .
Młode ziemniaki myjemy dobrze i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane zimne ziemniaki kroimy w kostkę - dość dużą.
Śledzie kroimy w paseczki. Jajka gotujemy na twardo. Zimne kroimy w kostkę.
Cebule kroimy w piórka. Składniki łączymy z sobą. Dodajemy zimne pesto i lekko mieszamy doprawiając pieprzem .
Nina W.