Sposób przygotowania:
Sałatka z panierowanymi szparagami
Szparagi umyć, odłamać twarde końce. Jajko rozmącić widelcem i przyprawić solą i pieprzem. Każdego szparaga moczyć w jajku,a później obtoczyć w bułce tartej. Tak przygotowane szparagi usmażyć na złoty kolor. Trzeba uważać przy przewracaniu- można uszkodzić panierkę. Roszponkę opłukać wodą i rozłożyć na dwa talerze. Gruszkę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Na roszponce ułożyć gruszkę i szparagi (trochę przestudzone), położyć kawałki sera. Można jeszcze skropić oliwą. Smacznego !!!
kołczu
Ostra na Słodko
Chętnie wypróbuję!
miszelka golonka
Bardzo mi miło za wyróżnienie na pierwszej stronie i za Wasze komentarze :)
MagdaMM
Twój sposób na sałatkę jest bardzo smaczny:)