Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z pieczarek marynowanych i ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatkę tą najlepiej podawać z pieczywem i wędliną.

Sałatka z pieczarek marynowanych i ryżu

Składniki:

Sałatka z pieczarek marynowanych i ryżu

 

  • 1 szkl ryż gotowany,
  • 1 szkl pieczarki marynowane,
  • 2 szt ogórki kiszone,
  • 1 pęczek cebula dymka,
  • 1 szt jabłko,
  • 1/2 szkl ser żółty,
  • 1 łyżki chrzan tarty,
  • 1/2 szkl majonez,
  • 4 szt jajka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku cukier,
  • do smaku pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczarek marynowanych i ryżu
Ogórki, jajka, pieczarki, pokroić w kostkę. Cebulę posiekać razem ze szczypiorem. Jabłko i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wszystkie składniki połączyć z ryżem, dodać majonez, chrzan, wymieszać. Przyprawić do smaku.