Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczarkami
Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy.Pieczarki oczyszczamy i gotujemy ok.5 min w osolonej wodzie,studzimy i kroimy w kostkę
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i z kapka oleju ok.20 minut.
Jajka gotujemy na twardo.Ogórki,paprykę,ser(ser można potrzeć na tarce) i jajka kroimy w kostkę,można dodać 2 ząbki wyciśniętego czosnku.Pora siekamy.Wszystkie składniki mieszamy z majonezem,doprawiamy i wstawiamy na 2-3 godz. do lodówki.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i z kapka oleju ok.20 minut.
Jajka gotujemy na twardo.Ogórki,paprykę,ser(ser można potrzeć na tarce) i jajka kroimy w kostkę,można dodać 2 ząbki wyciśniętego czosnku.Pora siekamy.Wszystkie składniki mieszamy z majonezem,doprawiamy i wstawiamy na 2-3 godz. do lodówki.
amadeo