anta19

anta19

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Sałatka z pieczonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z pieczonych warzyw to smaczna i zdrowa przekąska, która wszystkim smakuje. Może być dodatkiem do obiadu zamiast surówki lub samodzielną potrawą.

Sałatka z pieczonych warzyw

Składniki:

Sałatka z pieczonych warzyw

 

  • 1 opakowanie warzywa na patelnie włoskie Hortex
  • dodatkowo
  • 1 bakłażan (młody)
  • 1 papryka czerwona, słodka
  • 1 cebulka
  • 1 jabłko
  • natka pietruszki
  • Oliwa z oliwek

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonych warzyw
Bakłażana, jabłko i czerwoną paprykę pokroić w dużą kostkę, cebulę w piórka a pora w paski. Warzywa razem z warzywami mrożonym wysypać na blachę z piekarnika i upiec do miękkości, ale nie za bardzo, warzywa powinny być lekko twarde. Następnie przestudzić, dodać posiekaną natkę pietruszki, polać oliwą i wymieszać.