Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1112]

Sałatka z pieczonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ta lekka, smaczna sałatka świetnie sprawdzi się jako kolacja lub lekki obiad. Jej przygotowanie jest bardzo proste.

Sałatka z pieczonych warzyw Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z pieczonych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonych warzyw
Cukinię, paprykę i cebulę oczyszczamy i kroimy na dość spore kawałki. Umieszczamy warzywa w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem zrobionym z oliwy oraz sosu sałatkowego. Mieszamy.

Wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25-30 minut. Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta oraz pomidory. Mieszamy. 
Sałatka z pieczonych warzyw
Warzywa oczyszczamy i kroimy na spore kawałki
Sałatka z pieczonych warzyw
Polewamy warzywa sosem i pieczemy około pół godziny
Sałatka z pieczonych warzyw
Dodajemy pokrojony ser feta oraz pomidory

Tagi:

sałatka