Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonych warzyw
Dynię obrać, przekroić na pół, oczyścić z pestek i pokroić w większą kostkę.
Marchewkę obrać i pokroić. Przełożyć na blaszkę( wraz z pestkami dyni) , posypać solą morską, świeżo mielonym pieprzem, polać odrobiną oliwy z oliwek.
Wstawić do piekarnika i piec do miękkości dyni. W tym czasie bakłażana pokroić w plastry, posypać solą i odstawić aby puścił soki. Później opłukać , osuszyć. pokroić w kostkę i przełożyć na blaszkę.
Fasolkę pokroić , lekko obgotować.
Przełożyć do bakłażana, posypać solą, pieprzem, czosnkiem suszonym, majerankiem. przemieszać i piec do miękkości. Do sałatki użyłam bobu mrożonego ( z mojego ogródka :) ).
Obgotować go al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do upieczonych warzyw. Wszystkie dokładnie wymieszać, można ewentualnie doprawić lub dodać odrobinę oliwy z oliwek.
Podałam z pieczywem czosnkowym. Smacznego :)
Marchewkę obrać i pokroić. Przełożyć na blaszkę( wraz z pestkami dyni) , posypać solą morską, świeżo mielonym pieprzem, polać odrobiną oliwy z oliwek.
Wstawić do piekarnika i piec do miękkości dyni. W tym czasie bakłażana pokroić w plastry, posypać solą i odstawić aby puścił soki. Później opłukać , osuszyć. pokroić w kostkę i przełożyć na blaszkę.
Fasolkę pokroić , lekko obgotować.
Przełożyć do bakłażana, posypać solą, pieprzem, czosnkiem suszonym, majerankiem. przemieszać i piec do miękkości. Do sałatki użyłam bobu mrożonego ( z mojego ogródka :) ).
Obgotować go al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do upieczonych warzyw. Wszystkie dokładnie wymieszać, można ewentualnie doprawić lub dodać odrobinę oliwy z oliwek.
Podałam z pieczywem czosnkowym. Smacznego :)