Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1314]

Sałatka z pieczonym rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rabarbar kojarzy mi się najbardziej z deserami, ale można go też wykorzystać do dań wytrawnych. Na jego bazie może powstać m.in. taka sałatka.

Sałatka z pieczonym rabarbarem

Składniki:

Sałatka z pieczonym rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonym rabarbarem

ETAP 1:

Sałatka z pieczonym rabarbarem
Rabarbar kroimy w plasterki i pieczemy w piekarniku

Rabarbar myjemy, obieramy kroimy w plasterki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 30 minut.

ETAP 2:

Sałatka z pieczonym rabarbarem
Rukolę myjemy, osuszamy i układamy na dnie salaterki.

Oliwki oraz kulki mozzarelli odsączamy z zalewy.
Rukolę myjemy, osuszamy i układamy na dnie salaterki.

ETAP 3:

Sałatka z pieczonym rabarbarem
Na rukoli układamy oliwki, kulki mozarelli i ostudzony rabarbar.

Na rukoli układamy oliwki, kulki mozarelli i ostudzony rabarbar.

ETAP 4:

Sałatka z pieczonym rabarbarem
Na koniec sałatkę polewamy sosem balsamicznym.

Sałatkę oprószamy solą i pieprzem, polewamy sosem balsamicznym. Mieszamy bezpośrednio przed zjedzeniem.