gottrina

gottrina

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Sałatka z pora i kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka i smaczna sałatka, polecam każdemu kto ma mało czasu na przygotowywanie sałatek.

Sałatka z pora i kapusty pekińskiej

Składniki:

Sałatka z pora i kapusty pekińskiej

 

  • 1 kg por,
  • 3/4 szklanki sos tatarski,
  • pół szt kapusty pekińskiej
  • 4 sztuki ząbek czosnku,
  • 3 łyżki posiekana natka pietruszki,
  • Sól,
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Sałatka z pora i kapusty pekińskiej
Pory dokładnie umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody i tak gotować ok 5 min. Następnie ostudzić, odcedzić, pokrajać na kawalki długości 1-1,5 cm. Ułożyć w salaterce, opruszyć pieprzem, posypać posiekaną kapustą. Czosnek obrać, drobno pokroić, wymieszac z sosem tatarskim. Sałatke zalewamy sosem i posypujemy posiekaną natka pietruszki.

Tagi:

sosy pory kapusta