Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sałatka z rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Prosta i niezwykle smaczna sałatka. Znakomity sposób na jedzenie ryby. Dzięki oryginalnemu smakowi zadowoli każdego smakosza.

Sałatka z rybą

Składniki:

Sałatka z rybą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z rybą
Filety rybne myjemy i osuszamy. Następnie kroimy je w nieduże paski, obtaczamy w jajku i mące i smażymy na olej aż będą złociste. Sałatę kroimy w duże paski. Marchew obrać i posiekać w cienkie słupki, a paprykę w niedużą kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Oliwki pokroić natomiast w plasterki. Przygotować sos z połączenia musztardy, octu i oliwy. Polać nim sałatkę 20 minut przed podaniem i posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Jeść samą lub z chrupkim pieczywem.