Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem i parówkami
Cebulę obrać pokroić w kostkę, zalać rosołem i dusić przez 3 minuty, dodając majeranek.
Jabłko obrać, pokroić w półksiężyce i dodać do cebuli.
Dusić 3minuty.
Zdjąć z ognia.
Parówki pokroić, podsmażyć przez chwilę bez tłuszczu, dodać ryż i smażyć, aż się lekko zrumieni.
Połączyć z cebulą i jabłkiem.
Sałatę porwać na małe kawałki, włożyć do miski, wymieszać z sałatką ryżowo - parówkową, doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Jabłko obrać, pokroić w półksiężyce i dodać do cebuli.
Dusić 3minuty.
Zdjąć z ognia.
Parówki pokroić, podsmażyć przez chwilę bez tłuszczu, dodać ryż i smażyć, aż się lekko zrumieni.
Połączyć z cebulą i jabłkiem.
Sałatę porwać na małe kawałki, włożyć do miski, wymieszać z sałatką ryżowo - parówkową, doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.