Sposób przygotowania:
Sałatka z rzodkiewką i ogórkiem do obiadu
Sałatkę zieloną dowolną kruchą lub masłową opłukać i osuszyć w wirówce do sałaty.
Następnie porwać na małe kawałki lub pokroić nożem. Ogórki zielone sałatkowe umyć i nie obierane pokroić w kostkę lub w ósemki i później na plasterki. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na grubszej tarce.
Wymieszać wszystko, przyprawić pieprzem, polać oliwą z oliwek, skropić octem winnym lub balsamicznym.
Następnie porwać na małe kawałki lub pokroić nożem. Ogórki zielone sałatkowe umyć i nie obierane pokroić w kostkę lub w ósemki i później na plasterki. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na grubszej tarce.
Wymieszać wszystko, przyprawić pieprzem, polać oliwą z oliwek, skropić octem winnym lub balsamicznym.