Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Sałatka z selera po japońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Sałatka z selera po japońsku

Sałatka z selera po japońsku

Składniki:

Sałatka z selera po japońsku

 

  • 20 dag selera naciowego, pokrojonego w paski
  • 30 dag kapusty pekińskiej, posiekanej
  • 10 dag marchewek, pokrojonych w paski
  • 1 biała rzodkiew, pokrojona w paski
  • ½ łyżeczki pieprzu Cayenne
  • 1 łyżka cukru
  • 20 ml octu ryżowego
  • 20 ml oleju rzepakowego
  • 10 ml sosu sojowego
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z selera po japońsku

Wszystkie warzywa solimy i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Z pozostałych składników robimy sos, mieszamy z warzywami.


Tagi:

sosy seler