Sposób przygotowania:
Sałatka z serem feta i oliwkami
Truskawki umyć, oberwać szypułki i pokroić na połówki. Oliwki też przekroić na połówki. Zieloną sałatę ułożyć na półmisku, rozłożyć na niej truskawki i oliwki, posypać posiekaną pietruszką. Pokrojony w kostkę ser feta obtoczyć w mielonym pieprzu i ułożyć na sałatce. Sos: Obrany czosnek drobno posiekać lub zmiażdżyć i dokładnie rozetrzeć końcem noża ze solą. Dodać miód i ponownie razem rozetrzeć. Wlać sok z cytryny , dodać sól i świeżo zmielony pieprz. Dodać oliwę i pozostałą natkę pietruszki i wymieszać. Przed podaniem polać sałatkę sosem. SKŁAD ODŻYWCZY WW, WBT: Całość: B = 37g, T = 48g, W = 21g, 2,1 WW,5,8 WBT, 650kcal 1 porcja: B = 19g, T = 24g, W = 10g, 1 WW, 2,9 WBT, 325kcal