pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sałatka z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

sałatka z mieszanką fasoli

Sałatka z tuńczyka

Składniki:

Sałatka z tuńczyka

 

  • 1 tuńczyk w sosie własnym,
  • 200 g fasola biała z puszki,
  • 200 g fasola czerwona z puszki,
  • 1 cebula czerwona,
  • 2 łyżki musztarda miodowa,
  • natka kolendry,
  • sok z cytryny,
  • sól, pieprz,
  • 50 ml oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka
Tuńczyka odcedzamy i dodajemy do miseczki. Dorzucamy również odcedzone fasole, posiekaną natkę kolendry, pokrojoną w kosteczkę cebulę i dobrze mieszamy. Oliwę łączymy z sokiem z cytryny i musztardą i dokładnie ucieramy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Delikatnie zamieszać i gotowe.

Tagi:

sosy