Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Sałatka z tuńczyka z ryżem .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i świeża sałatka z dodatkiem tuńczyka

Sałatka z tuńczyka z ryżem . Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka z tuńczyka z ryżem .

 

  • 1 torebka ryżu,
  • puszka tuńczyka w kawałkach,
  • pół papryki czerwonej,
  • pół puszki kukurydzy,
  • około 5 cm zielonej części pora,
  • koperek do smaku,
  • majonez,
  • sok z połowy cytryny,
  • sól, pieprz, vegeta.

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka z ryżem .
Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodajemy tylko do wody, w której go gotujemy vegety. Ryż odsączamy i studzimy. Wsypujemy do miski i dodajemy do niego przyprawy-sól, pieprz. Dodajemy odsączonego tuńczyka i kukurydzę. Paprykę oczyszczamy z nasion, drobno kroimy. Pora kroimy w drobne paseczki. Warzywa dodajemy do ryżu i pozostałych składników. Całość skrapiamy sokiem z połowy cytryny.Koperek drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Dodajemy majonezu(według uznania). wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny, by składniki się przegryzły.
Sałatka z tuńczyka z ryżem .
Wszystkie pokrojone warzywa mieszamy dokładnie z tuńczykiem
Sałatka z tuńczyka z ryżem .
Ugotowany ryż z dodatkiem Vegety po wystygnięciu doprawiamy solą i pieprzem

Tagi:

ryż