Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Sałatka z tuńczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeśli nie mamy świeżej rybki - ta z puszki też jest smaczna.

Sałatka z tuńczykiem

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem

 

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (2x185g, po odcieku 2x135g)
  • 4 jaja
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 średnia cebula
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem
Tuńczyka wyciągamy z puszki na sito do odcieknięcia. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wyciskamy nadmiar wody. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy majonezu i doprawiamy solą oraz pieprzem.