Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem i pomidorkami
W miseczce mieszamy śmietanę z majonezem, dodajemy przeciśnięty czosnek i solimy. Dokładnie mieszamy sos czosnkowy.
Sałatę myjemy i osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki i rozkładamy na talerze. Pomidorki myjemy i kroimy na pół, układamy na sałacie.
Kukurydzę odsączamy i wyrzucamy na pomidorki. Wylewamy na nią połowę sosu czosnkowego.
Sos przykrywamy serem startym na tarce na dużych oczkach. Na sam wierzchu sałatki układamy odsączonego z zalewy tuńczyka i ponownie polewamy sałatkę sosem czosnkowym.
Od razu podajemy sałatkę na stół.
Sałatę myjemy i osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki i rozkładamy na talerze. Pomidorki myjemy i kroimy na pół, układamy na sałacie.
Kukurydzę odsączamy i wyrzucamy na pomidorki. Wylewamy na nią połowę sosu czosnkowego.
Sos przykrywamy serem startym na tarce na dużych oczkach. Na sam wierzchu sałatki układamy odsączonego z zalewy tuńczyka i ponownie polewamy sałatkę sosem czosnkowym.
Od razu podajemy sałatkę na stół.