zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Sałatka z zielonych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Świetna do obiadu, i na kanapkę

Sałatka z zielonych pomidorów

Składniki:

Sałatka z zielonych pomidorów

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z zielonych pomidorów
Pomidory umyć i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w krążki, całość posypać solą i odstawić na 24 godz.
Po tym czasie przygotowujemy zalewę:
Wodę zagotować z cukrem, dodać ocet.
Pomidory odcedzić z wytworzonego soku, układać razem z cebulą w słoiki, nie uciskać, do każdego słoika dodawać przyprawy. Można dodać paski, obgotowanej czerwonej papryki.
Słoiki uzupełnić gorącą zalewą. Pasteryzować 25 min.

Tagi:

pomidory