Sposób przygotowania:
Sałatka z zielonych pomidorów
Pomidory umyć i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w krążki, całość posypać solą i odstawić na 24 godz.
Po tym czasie przygotowujemy zalewę:
Wodę zagotować z cukrem, dodać ocet.
Pomidory odcedzić z wytworzonego soku, układać razem z cebulą w słoiki, nie uciskać, do każdego słoika dodawać przyprawy. Można dodać paski, obgotowanej czerwonej papryki.
Słoiki uzupełnić gorącą zalewą. Pasteryzować 25 min.
Po tym czasie przygotowujemy zalewę:
Wodę zagotować z cukrem, dodać ocet.
Pomidory odcedzić z wytworzonego soku, układać razem z cebulą w słoiki, nie uciskać, do każdego słoika dodawać przyprawy. Można dodać paski, obgotowanej czerwonej papryki.
Słoiki uzupełnić gorącą zalewą. Pasteryzować 25 min.