Sposób przygotowania:
Sałatka z żółtej fasolki i winogron
Fasolkę umyć,osuszyć i oczyścić z ogonków i łyka jeśli ma. Następnie przełożyć do garnka,dodać łyżeczkę soli i zalać wodą i ugotować do miękkości. Odcedzić i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie delikatnie osuszyć na ręczniku papierowym. Do miski wrzucić pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę. Ogórki obrać,umyć i osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Dodać do miski. Sprawioną rzodkiewkę pokroić w cienkie słupki i dodać do miski. Pomidora przekroić na ćwiartki i wydrążyć nasiona. Pozostałą część pokroić w mała kostkę. Paprykę pozbawić nasion i także pokroić w mała kostkę. Dodać do miski. Umyte i suche winogrona pokroić na ćwiartki i dodać do miski. Na koniec wrzucić zimną fasolkę. Doprawić solą i pieprzem. W osobnej miseczce wymieszać ocet,oliwę oraz miód i dobrze wymieszać aby składniki dressingu się połączyły. Dodać do miski z warzywami i dokładnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na około godzinę. Smacznego!