Sposób przygotowania:
Sałatka ze śledzi z kartoflami
Śledzie po wymoczeniu w mleku, osuszyć, a następnie pokroić i włożyć do miski. Ziemniaki ugotować w łupinach, po ugotowaniu i odcedzeniu pokroić w pół plastry jak małe to w plastry i dodać do śledzi, dodać także ugotowane na twardo pokrojone jajka, delikatnie oprószyć solą i pieprzem.
Dodać kilka pokrojonych marynowanych grzybków oraz kilka pokrojonych korniszonów. Fasolę czerwoną odsączyć z zalewy dodać do sałatki i na koniec dodać wiórki z buraków czerwonych. Wszystko doprawić octem, oliwą oraz cukrem.
Całość wymieszać do połączenia składników.
Wyłożyć do salaterki.
Smacznego.
Wiem że teraz taki czas, że jesteśmy zagonieni, zapracowani z powodu zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. Chciałabym Was trochę rozweselić i ten przepis podać trochę innymi słówkami. Mam nadzieję że Wam się spodoba.
Oto przepis;
Dwa śledzie oczyścić, sprawić i w drobne kąski pokrajać. Kartofle uwarzyć w łupinach, gdy miękkie obrać, pokrajać w plasterki. Posolić, popieprzyć dodać trocha zaprawianych grzybków, trocha korniszonów w plasterki pokrojonych, trocha miękki fasoli, ze 2 jajka na twardo uważone i trocha buraków pokrajanych w paski. Wszystko do kupy zamieszać, polać octem, oliwą i posypać trocha miałkim cukrem i podać.
Smacznego.
Rada;
zamiast octu można polać woda z ogórków, a buraki można upiec lub ugotować, a następnie zetrzeć (ja wykorzystałam buraki ze słoika mojej roboty)
Dodać kilka pokrojonych marynowanych grzybków oraz kilka pokrojonych korniszonów. Fasolę czerwoną odsączyć z zalewy dodać do sałatki i na koniec dodać wiórki z buraków czerwonych. Wszystko doprawić octem, oliwą oraz cukrem.
Całość wymieszać do połączenia składników.
Wyłożyć do salaterki.
Smacznego.
Wiem że teraz taki czas, że jesteśmy zagonieni, zapracowani z powodu zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. Chciałabym Was trochę rozweselić i ten przepis podać trochę innymi słówkami. Mam nadzieję że Wam się spodoba.
Oto przepis;
Dwa śledzie oczyścić, sprawić i w drobne kąski pokrajać. Kartofle uwarzyć w łupinach, gdy miękkie obrać, pokrajać w plasterki. Posolić, popieprzyć dodać trocha zaprawianych grzybków, trocha korniszonów w plasterki pokrojonych, trocha miękki fasoli, ze 2 jajka na twardo uważone i trocha buraków pokrajanych w paski. Wszystko do kupy zamieszać, polać octem, oliwą i posypać trocha miałkim cukrem i podać.
Smacznego.
Rada;
zamiast octu można polać woda z ogórków, a buraki można upiec lub ugotować, a następnie zetrzeć (ja wykorzystałam buraki ze słoika mojej roboty)