Sposób przygotowania:
Sałatka ze śledziem
Szalotki obieram i kroję w plasterki, przekładam do miski. Myję i obieram jabłko, wycinam gniazda nasienne, i kroję w kosteczkę przekładam do miski. Dodaję śmietanę lub jogurt, lub pół na pół, musztardę, pieprz biały mielony, ocet i sól. Wszystko razem mieszam, można dodać majonez ( 1-2 łyżki)
Śledzie, jeśli są ze skórą trzeba ją obrać, następnie są dwie opcje, albo kroimy w dużą kostkę, i mieszamy z cebulą i jabłkiem, albo zwijamy i układamy na sosie. Na koniec dekoruję. Najlepiej smakuje jak składniki się „przegryzą”
Śledzie, jeśli są ze skórą trzeba ją obrać, następnie są dwie opcje, albo kroimy w dużą kostkę, i mieszamy z cebulą i jabłkiem, albo zwijamy i układamy na sosie. Na koniec dekoruję. Najlepiej smakuje jak składniki się „przegryzą”