zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Śledziowa przekąska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Idealna przekąska, pyszne śniadanie lub kolacja.

Śledziowa przekąska

Składniki:

Śledziowa przekąska

 

  • płaty śledzia marynowanego 4 szt.
  • jajka na twardo 3szt.
  • groszek konserwowy puszka
  • por 1 mały
  • majonez 1 łyżka
  • jogurt 2 łyżki
  • musztarda 2 łyżki
  • ew. pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Śledziowa przekąska
Płaty pokroić na kawałki ( jeden kęs), jajka w kostkę, por w piórka, groszek odcedzić, wymieszać majonez z jogurtem i musztardą, powstały sos zmieszać z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku, najlepsze po paru godzinach, jak wszystko się "przegryzie"